Sponsorloop 2009

In het hart van Namibië wonen de San, ook wel de Bosjesmannen genoemd. Ze leven daar in beroerde omstandigheden midden in de bush. Willem Jan Trommelen, een ex collega onderwijzer uit Breda, is als ontwikkelingswerker naar het gebied verhuisd om te helpen het onderwijs voor de San kinderen op te zetten.
Dat is niet makkelijk vanwege de armoede maar ook door de grote afstanden. Kinderen moeten vaak dagen lopen om bij de school te kunnen komen. Daarom hebben scholen naast leslokalen ook vaak een overnachtingsmogelijkheid. In het gehucht Kanovlei in de regio Grootfontein staat ook zo een schooltje met drie lokalen en twee slaapzaaltjes. Het geheel is in beroerde staat en er is een tekort aan zo ongeveer alles. Willem Jan heeft de hulp van de Zeelandgroep gevraagd bij het opknappen van de slaapzaaltjes.

Omdat de San kinderen dagen moeten lopen om hun doel te bereiken gaat de Zeelandgroep dat ook doen: een sponsorvoettocht dus. In etappes wordt een rugzak met symbolische inhoud vanuit het centrum van Breda naar de Zeeuwse kust gebracht.

Bedoeling is natuurlijk dat we met deze voettocht sponsorgeld inzamelen. Daarvoor is inmiddels bij ABN AMRO-bank het speciale rekeningnummer geopend 60.38.73.340 t.n.v. Rozan Scholte te Prinsenbeek, ‘inzake Zeelandgroep loopt voor Namibië’. Ook is het mogelijk om een kleine donatie te doen per telefoon, door op de button aan de rechter kant te klikken. Uw bijdrage is welkom en krijgt een goede en zinvolle bestemming.